Příběh naší školy

Dovolte mi podělit se s vámi o příběh školy, který je zároveň příběhem cesty za mým životním snem.

 
 

Jmenuji se Petr Zachariáš a jsem homeopat s více než 16letou praxí.

Bylo mi 18 let, když jsem se s homeopatií setkal poprvé. Od té chvíle jsem věděl, že je to přesně to, co chci dělat až do konce svého života. Koupil jsem všechny knihy, které tehdy byly dostupné na trhu a započal jsem intenzivní samostudium.

Současně se mi podařilo domluvit se s paní homeopatkou, která mě tehdy léčila, že mě homeopatii bude učit. Docházel jsem k ní jednou za dva týdny a ostatní dny se učil sám doma. Dá se říct, že jsem v té době homeopatii zcela propadl a nebyl jsem schopen myslet na nic jiného. Stala se smyslem mého života, mým hnacím motorem a inspirací. 

Rok poté jsem se přihlásil na Homeopatickou akademii v Praze a současně jsem jezdil jednou měsíčně na praktický výcvik v homeopatii, který v té době vedl velmi zkušený homeopat, jenž homeopatii studoval v Indii,MUDr. Pavel Dufek. Výcvik ale netrval dlouho, protože lidé dojížděli z velké dálky a po třech supervizích jsem byl jediný, kdo zůstal, takže jsem nemohl dál pokračovat. Po ukončení studia na Homeopatické akademii jsem si otevřel vlastní praxi, kterou jsem měl nejdříve doma, a poté společně s Mgr. Jiřím Čehovským.

 

Supervize s živými pacienty

Za nějakou dobu jsem si uvědomil, že to, co mi během studia chybělo nejvíce, byly supervize s živými pacienty. Z tohoto důvodu se mi s pomocí několika dalších lidí podařilo v roce 2006 otevřít první kurz se zaměřením na praktickou výuku studentů, kde jsem odebíral živé případy a pacienti chodili na pravidelné kontroly.

V mojí první studijní skupině bylo šest lidí, ale kurz se stal rychle populární, protože byl jediný svého druhu v České republice. Další rok se přihlásilo již 15 lidí, které jsem rozdělil do dvou menších skupinek, aby výuka bylo co nejvíce efektivní a všichni měli dostatek prostoru pro dotazy.

V roce 2008 jsem začal přemýšlet, jak kurz vylepšit, a uvědomil jsem si, že to co studenti postrádají nejvíce je návaznost jednotlivých seminářů. Začal jsem pracovat na programu nového kurzu, který jsem otevřel v říjnu 2008 pod názvem Dvouletý intenzivní výcvik v homeopatii a o rok později Tříletý intenzivní výcvik v homeopatii, který byl jeho rozšířenou podobou a nabízel studentům více teorie, materie mediky i praxe.

Na začátku roku 2009 jsem se rozhodl začít studovat u Prof. Vithoulkase, ale neuměl jsem ani slovo anglicky. Navzdory mé velké averzi učit se cizí jazyky jsem začal angličtinu studovat. Každý den jsem si psal s pomocí slovníku otázky týkající se homeopatie, na které jsem neznal odpovědi, a začal jsem číst první homeopaticou knihu v angličtině. Byla to Essence of materia medica od George Vithoulkase. Nad každé slovo v knize, kterému jsem nerozuměl, jsem si tužkou psal jeho český význam a tímto způsobem se učil slovíčka.

 

V létě 2009 jsem začal studovat na International Academy of Classical Homeopathy na řeckém ostrově Alonissos pod vedením Prof. George Vithoulkase. Bez přehánění mohu říci, že studium s Georgem pro mě představovalo nejdůležitější mezník v mé dosavadní homeopatické kariéře. George mě velmi podporoval i mimo probíhající kurzy a dal mi vůbec jako první odpovědi na otázky, které zaměstnávaly mou mysl po mnoho let. Z toho důvodu pro mě bylo studium pod jeho vedením něčím více než jen homeopatickou školou. Díky tomu jsou osnovy Prague College of Classical Homeopathy inspirovány osnovami International Academy of Classical Homeopathy.

V současné době je naším hlavním a nejkomplexnějším kurzem Tříletý intenzivní výcvik v homeopatii, který je určen nejen začátečníkům, ale i pokročilejším studentům. Jedná se o kurz, jehož cílem je komplexní teoretická i praktická příprava studentů na úspěšnou homeopatickou praxi. Tomu odpovídá vysoký podíl praktické výuky, která tvoří 40 % celého kurzu a materie mediky (během 3 let se tu naučíte vice než 160 léků).

 

Učíme studenty, jak pracovat s homeopatickým software

Kromě toho učíme studenty, jak pracovat s homeopatickým software. V ceně kurzu jsou také hodiny "homeopatické angličtiny", které studentům usnadní zejména práci s anglickými materiemi medikami a repertorii.

Dbáme také na výuku opomíjených témat, jako je např. jak začít s úspěšnou praxí, kde si vytvořit webové stránky, jakým způsobem udělat s minimálními náklady fungující sebepropagaci  a mnoho dalšího.

Ve druhém a třetím ročníku také vyučujeme akutní materii mediku a naživo ukazujeme studentům na akutních případech rozdíly mezi odebíráním akutních a chronických případů.

Kromě základního kurzu homeopatie máme i několik dalších, které vznikly pro potřeby studentů v závislosti na jejich cílech a stupni dosavadních zkušeností.

Některé kurzy je možno studovat online prostřednictvím audio nahrávek, na jiné je potřeba přijít osobně (zejména pokud jde o ty praktické). Všechny naše kurzy ale mají jedno společné. Snažím se na nich studenty učit nejen homeopatii, ale inspirovat je k touze vědět víc, nevzdávat počáteční neúspěchy a především nabídnout kvalitní homeopatii těm, kteří jí potřebují nejvíce - nemocným lidem.

Těším se na osobní setkání s vámi,

Petr Zachariáš

 
 
 

Co říkají naši studenti

 

"Ahoj Petře, popíši to slovy super, super, super. Já jako student prvního ročníku distančně, jsem naprosto nadšená. Každý případ byl něčím specifický a velmi poučný pro naše další využití v praxi. Po té velmi podrobná diferenciální diagnostika každého léku, byla velmi naučná na opakovací i doplňující úrovni. A musím vyzdvihnout mj. téma, které jsme probírali v pátek navečer o spirituálním růstu... Je to opravdu to, co na tomto zuboženém světě dává smysl...

Petra Buriánková Přejít na reference

"Dobrý večer, právě jsem dokončila váš online kurz "Klasické homeopatie pro maminky s dětmi" a musím říct, že jsem jedním slovem nadšená. Všechny léky jsou popsány velmi jasně, stručně a pokrývají nejdůležitější symptomy, které jsme my maminky schopné zachytit a poté snad také úspěšně vybrat lék v akutních případech. Ještě jednou děkuji za výbornou přednášku. Mějte se hezky. S pozdravem"

Martina Chvalinová Přejít na reference

"Dobrý večer, pane Zachariáši, z Vašeho kurzu Klasická homeopatie pro maminky s dětmi jsem nadšená. Teď to poslouchám a pouvažuji o 3letém studiu. Stáhla jsem si přednášku po částech do mobilu a kdykoliv mám čas, tak si to poslouchám. Jinak do kdy se mám rozhodnout, pokud bych chtěla začít 1.ročník dálkově, do kdy se musí podat přihláška? Přeji Vám hezký večer"

Klára Dlabolová Přejít na reference